Snickare

Mattias Karlsson Snickare

Mattias Karlsson 28 år och snickare som just nu finns på kvarteret Jongärdan, Sandåkern.

Hur är det att jobba hos Selbergs Entreprenad?

– Det är en bra arbetsgivare. Jämfört med andra ställen jag varit på känns det som det mesta är mycket enklare här. Det sitter inte fast och det finns lösningar. Det är en bra anda i företaget.

Utbildade du dig i Umeå?
– Ja, jag gick Byggprogrammet på Dragon och började jobba för nio år sedan. När jag kom ut från skolan insåg jag att det fanns väldigt mycket kvar att lära, men så är det kanske med dom flesta jobb. Man måste ut i verkligheten för att se hur det är.

Hur är snickarjobbet?
– Jag trivs bra. Det finns många detaljer som ger en positiv helhet, men den stora grejen för mig är att jag tycker det är roligt att se något växa fram från grunden och att själv få vara en del av att skapa något nytt. Det är också kul att samarbeta i ett gäng och skapa något tillsammans. Just nu är vi några stycken som är kvar på Jongärdan och jobbar med dom sista kompletteringarna.

Selbergs Entreprenad har ett resultatbaserat lönesystem, lika för både tjänstemän och yrkesarbetare.

– Det är ett bra system. Jag tror det bidrar till att vi har så god stämning och sammanhållning här på Selbergs Entreprenad, det blir inget vi mot dom-snack. Oavsett vad man jobbar med så är man delaktig på lika villkor.