Elina Hellberg Arbetsledare

Intervju 2015 med Elina Hellberg,är arbetsledare ute på natursköna Grubbe, som fortfarande har en halvlantlig känsla trots att det är nära till centrala stan. Det står ladugårdar i närheten, det är nära till älven och naturen. Inpå knutarna finns både butiker och skolor – allt från förskola till högstadium.

Just anpassningar och synkronisering av Selbergs arbetslag med olika underleverantörer är en viktig del av Elinas arbete.

– Köken levererar Electrolux Home, plattsättare är BL Interiör, PJ:s sköter målning och tapetsering, medan Umia har elektriker, ventilations- och vvs-tekniker på plats. Det är rätt många trådar att hålla i. Tillsammans med Mårten Noréus är jag länken mellan villaägarna, leverantörerna, vår platschef Hanna Nyberg och lagbasen Markus Pettersson. Vi på Selbergs Entreprenad har 10-15 snickare på plats varierande efter behov. Jag tycker vi är ett skönt gäng med bra sammanhållning och snickarna är alltid smidiga för att jobbet ska flyta på. Det har gått jättebra här på Grubbe.

Att hon är ganska ensam tjej ute på byggena leder till den lite trista frågan hur det är, för år 2015 borde väl det inte ens vara en ”issue”…

– Nä, inte för mig i alla fall, fast jag får frågan ibland av både yngre och äldre. Jag älskar mitt jobb och mina kolleger och upplever inga som helst problem med att vara tjej på ett bygge. Fler tjejer som är intresserade av teknik och praktiska jobb borde söka sig till den här branschen. Det här är ett jättekul och omväxlande jobb. Jag tror killarna tycker det är bra att det blir fler tjejer. Jag får ofta höra att jargongen och stämningen blir bättre när det finns tjejer på bygget, säger Elina.