Det lokala byggföretaget med modiga medarbetare

För fem år sedan bildade vi Selbergs Entreprenad. Vår ambition var att bli ett lokalt, kompetent byggföretag längs norrlandskusten och en sund arbetsgivare med bra arbetsvillkor och goda värderingar. Vi strävade efter att bygga en platt organisation där varje medarbetare är lika viktig och vi ville leverera hög kvalitet till våra kunder.

Under de här åren har vi växt ordentligt. Idag omsätter vi drygt 500 miljoner kronor. Vi är tacksamma för alla möjligheter vi fått och det som format oss till vilka vi är. Även om vi har haft en stor tillväxt och våra planer är att fortsätta växa, lever vår ursprungliga strävan vidare. Våra kärnvärden är desamma och vi vill fortsätta vara det enkla och kompetenta företaget som man vill arbeta med. Därför är det alltid lika roligt att se engagemanget hos våra medarbetare och när vi hör att våra beställare tycker om att jobba med oss.

Vår kärna är att bygga olika typer av bostäder men det hindrar inte att vi utför andra typer av byggnationer åt våra beställare. För att utveckla oss själva och för att ha roligt på jobbet behövs variationsrikedomen.

Under hösten har jag kommit fram till att det är rätt läge för en ny VD att fortsätta utveckla företaget. Jag har fyllt 63 år och går in i en friare roll som innebär affärer, kundkontakter och mer tid för familjen. Styrelsen har därför påbörjat arbetet med att hitta en ny VD med målet att finnas på plats i april 2019. Dan Lindbäck går in som VD för Selbergs Entreprenad i Luleå redan nu.

Framtiden är spännande. Vi kommer att ha mycket att göra både i Umeå och Luleå de kommande åren. Förhoppningsvis kommer vi även att synas i ytterligare en norrländsk stad inom en snar framtid!

Benny Selberg
Grundare av Selbergs Entreprenad