Hallå där

…Anders!

Anders Löfgren är betongarbetare och har närmare 40 års erfarenhet från byggbranschen. Han har arbetat hos Selbergs Entreprenad i drygt fyra år.

Vad gör du just nu?
– Jag monterar väggblock som består av sandwichelement för Norrmejeriers nya kyllager i Umeå. Det är egentligen inget betongarbete men jag tycker det är en del av tjusningen hos Selbergs, att det finns möjlighet till allsidighet i arbetet och att få lära sig mer.

Varför blev det Selbergs Entreprenad?
– Det företag jag var anställd hos innan trappade ned sin verksamhet och då sökte jag jobb här. Vid intervjun kände jag att det var rätt ställe för mig. Jag gillade företagets tankesätt på en gång. När jag började fick jag en nytändning i arbetslivet.

Hur trivs du på jobbet?
– Jag har det jättebra. Här finns inget ”vi eller dom” oavsett vem man är. Det finns även många kollegor som gör samma sak som jag och som jag kan byta tankar och erfarenheter med. Vi får stor uppskattning för det vi gör och det finns en stor tillit för vad vi kan.

– Jag tycker om att arbeta med kroppen och att vara utomhus i friska luften. Jag har arbetat som betongarbetare nästan hela livet och trivs med det. Jag har aldrig haft anledning att byta bransch. Jag skulle råda alla unga som har möjlighet att börja hos Selbergs Entreprenad. Här får man en bra start i yrkeslivet.